Over het AT

Het Augustijns Theater is in 2007 opgericht door een groepje actieve Augustijnen met een passie voor theater. In eerste instantie werd de musical Chickago opgezet om het lustrum van studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus te vieren. Omdat het succes van deze musical naar meer smaakte, werd het Augustijns Theater een officiële subvereniging en zetten we sindsdien elk jaar minstens één productie neer. Het ledenaantal van het AT groeit elk jaar weer, net als de bekwaamheid in verschillende disciplines. Om een hoog niveau te handhaven in de producties huren we professionals in voor de repetities. Daarnaast leren we Augustijnen vooral om alle andere aspecten van het productieproces zelf te doen.

Vele producties hebben de afgelopen jaren de revue gepasseerd. We speelden de toneelstukken Antigone, Een Hoop Gedoe Om Niks en Midzomernachtsdroom, bewerkingen van Shakespeare’s Much Ado About Nothing en A Midsummer Night’s Dream. Daarnaast hadden we er een showzanggroep, organiseerden we een variété dinnershow en een Dies Dinnershow, waarmee de 121ste verjaardag van Augustinus werd afgetrapt. We wonnen zelfs met ons zelfgeschreven stuk Trammelant  het Lustrum Theater Festival van de Universiteit Leiden. Uiteraard volgden na Chickago meerdere musicals; we speelden Moulin Rouge  en in juni 2012 voerden we met groot succes een eigen versie van The Wizard of Oz op. In 2013 was het tijd voor alweer een lustrummusical. We hebben een eigen bewerking van Alexandre Dumas’ boek “Les Trois Mousquetaires” opgevoerd onder de naam  Amen en Proost in de Leidsche Schouwburg, en in 2015 voerde we de musical ZAND! op, gebaseerd op een opera van Verdi. Het stuk Lang en Gelukkig van Don Duyns is ten tonele gebracht afgelopen jaar. Dit jaar spelen we Heksenjacht in theater Ins Blau.

Het Augustijns Theater heeft een bepaalde structuur die in 2007 bedacht is en nog steeds ontwikkeld wordt. Er is een bestuur dat alles omtrent het Augustijns Theater regelt en in goede banen leidt. Daarnaast werkt het Augustijns Theater met commissies die het bestuur ondersteunen bij haar functies en helpen de productie tot stand te brengen. In deze commissies zitten altijd leden van het AT, zowel ervaren als nog volledig onervaren, die graag hun creativiteit kwijt willen binnen het theater en achter de schermen meehelpen. Hiermee bieden we de leden ook een kans om zich te ontwikkelen en meer te leren binnen een bepaald vakgebied.

Tenslotte organiseert het Augustijns Theater ook veel leuke activiteiten voor haar leden. Uitjes met elkaar, een repetitieweekend en een feest zijn hier voorbeelden van.

Kortom, het Augustijns Theater biedt; goed theater, de mogelijkheid jezelf te ontwikkelen zowel voor als achter de schermen en veel nieuwe vrienden!