Geschiedenis tot heden

Het Augustijns Theater is in 2007 opgericht door een groepje actieve Augustijnen met een passie voor theater. In eerste instantie werd de musical Chickago opgezet om het lustrum van studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus te vieren. Omdat het succes van deze musical naar meer smaakte, werd het Augustijns Theater een officiële subvereniging en zetten we sindsdien elk jaar minstens één productie neer. Het ledenaantal van het AT groeit elk jaar weer, net als de bekwaamheid in verschillende disciplines. Om een hoog niveau te handhaven in de producties huren we professionals in voor de repetities. Daarnaast leren we Augustijnen vooral om alle andere aspecten van het productieproces zelf te doen.

We zijn inmiddels al 14 jaar bezig met het maken van allerlei producties. Elke productie is weer anders dan de vorige. Elk jaar werkt er weer een nieuw bestuur naar een vernieuwend eindproduct, dus er is telkens een frisse kijk op wat relevant is voor onze theatervereniging. Zo hebben wij variërend musicals, danstheater, komedies maar ook serieuzere theaterstukken opgevoerd.

2007 – 2014
In deze jaren speelden we onder andere de toneelstukken Antigone (2009)Een Hoop Gedoe Om Niks (2011) en Midzomernachtsdroom (2014), bewerkingen van Shakespeare’s Much Ado About Nothing en A Midsummer Night’s Dream. Daarnaast organiseerde de showzanggroep van het Augustijns Theater een Variété dinnershow (2011) en een Dies Dinnershow, waarmee de 121ste verjaardag van Augustinus werd afgetrapt. Onze theatervereniging won in 2010 zelfs met het zelfgeschreven stuk Trammelant het Lustrum Theater Festival van de Universiteit Leiden. Uiteraard volgden na het eerste stuk Chickago nog meerdere musicals; we speelden Moulin Rouge in 2010 en in juni 2012 voerden we met groot succes een eigen versie van The Wizard of Oz op. In 2013 was het tijd voor alweer een lustrummusical, waarvoor we een eigen bewerking van Alexandre Dumas’ boek “Les Trois Mousquetaires” hebben opgevoerd onder de naam  Amen en Proost in de Leidsche Schouwburg.

2015 – 2021
In 2015 voerde we de musical ZAND! op, gebaseerd op een opera van Verdi. In 2016 is het stuk Lang en Gelukkig van Don Duyns ten tonele gebracht. In 2017 speelden we Heksenjacht. In 2018 vierden we ons lustrum met Het Meisje Zonder Naam. In 2019 stond de Gelaarsde Poes op de planken. In 2020 kon helaas de voorstelling niet doorgaan vanwege Covid-19. Het stuk waar dat jaar aan is gewerkt, is doorgeschoven naar het volgende jaar. In 2021 mocht dan eindelijk Rubens Brieven genieten van publiek.

2022-2028